aamandakarlsson

Direktlänk till inlägg 24 november 2011

PUX OCH MIN HISTORIA, DEL 1

Av amanda karlsson - 24 november 2011 14:50

Det hela började år 2008, då Pux kom till ridskolan.

När hon kom var hon väldigt tjock och hade rätt så mycket päls, men hon var hur söt som helst. Hon hade en blå, ful sadel i något tyg aktigt material. Jag var den första på hela ridskolan som fick turen att rida henne, bra gick det inte. Men jag blev fast.

Redan från när jag hoppade av henne så visste jag att hon var speciell, på ett bra sätt. Jag hade en tanke om att det kanske kunde bli någonting mellan oss.


Månaderna gick och jag red henne mer och mer, jag var med på extra hoppträningar, markarbetsträningar och dressyrträningar. Jag var verkligen helt nerkärad i dendär ponnyn.

Efter ett tag anmälde jag mig till våran första hopptävling, som var en klubbhoppning på 60 cm. Jag kommer inte ihåg hur det gick, men jag har för mig att vi stannade ut oss eller att jag ramlade av.

Pux var väldigt "tittig" av sig, plus att hon var pigg och stark som en jag vet inte vad. Med andra ord så var hon väldigt svår i hoppningen. Jag tror att jag ramlade av henne minst 20 gånger, haha!


Jag gav aldrig upp, jag fortsatte kämpa, trots att jag blev hur besviken som helst varenda tävling. Vi hade våra stunder när vi kom runt 60 cm banor på klubbtävlingar, men oftast stannade vi ut oss.

Jag kommer ihåg en tävling, känns nästan som igår. Jag var hur lycklig som helst efter den tävlingen. Vi började med 60 cm med omhoppning på stil. Det gick hur bra som helst, jag kom fyra i den klassen och fick med mig en röd rosett hem. Efter den klassen hoppade jag 80 cm, som var omhoppning på tid. Det gick hur bra som helst, till näst sista hindret i omhoppningen. Då slog hon på med världens tvärnit som bara hon kunde göra. Jag flög och låg sedan på marken och spottade grus. Jag blev jättebesviken, men ändå jätteglad. Vi hade ju nästan kommit runt en 80 bana!


Vi var med på några fler hopptävlingar i 80 cm. Några gick bra, några gick mindre bra. Vi blev aldrig placerade iallafall. Men jag fortsatte att kämpa.

Jag hyrde henne flera somrar, vi hade hur kul som helst! Jag och pux blev ett team.


Vintern 09 var vi med i en utbytestävling. Några tjejer från Åby ridskola kom och tävlade mot oss på våra hästar. Det var 60 cm med bedömningen idealtid. Man skulle alltså hoppa en bana och sen hoppa den igen och försöka pricka sin egen tid. Det gick jättebra! Pux hoppade jättefint och vi kom femma :D Så jag fick med mig en grön rosett hem!


Efter den tävlingen var jag nog med på lite fler hopptävlingar och så, fick inga bra resultat då heller. Men som sagt, jag fortsatte.

Sommaren 10 hyrde ja Pux, vi hade superkul, hon började bli jättefin i dressyren också. Vi blev tajtare och tajtare för varje dag som gick. Efter sommarn och mot hösten så startade vi några dressyrtävlingar, vi blev aldrig placerade men vi båda var nöjda och hade kul!


Resten av våran historia kommer upp om en liten stund :) Om ni har några frågor är det bara att kommentera på detta inlägget!

 

en bild jag gjorde någon gång :) fin är hon! Det tränset som hon har på bilden, var hon jättefin i. Det blev liksom hennes träns. Åh, kan inte låta bli att fälla en tår när jag kollar på alla bilder.. :(


/ Amanda

 
 
Emelie

Emelie

24 november 2011 15:31

Hej!
Passa på att vara med på veckans blogg: http://ourweekday.blogg.se/2011/november/veckans-blogg-1.html
Lycka till :)

http://ourweekday.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av amanda karlsson - 18 december 2011 20:40

Har frågestund på nya bloggen. Kika in vettja!     http://mandies.blogg.se http://mandies.blogg.se http://mandies.blogg.se http://mandies.blogg.se http://mandies.blogg.se http://mandies.blogg.se http://mandies.blogg.se http://mandie...

Av amanda karlsson - 17 december 2011 06:35

Nu är min nya blogg äntligen klar! Jag skulle bli superglad om ni alla fina läsare som är här, fortsätter följa mig på den istället :)   http://www.mandies.blogg.se ;)   / Amanda ...

Av amanda karlsson - 16 december 2011 14:06


Jag kommer inte blogga mer på den här bloggen nu. När carro är klar med headern och designen jag vann så kommer jag nämligen byta blogg. Den kommer vara på blogg.se istället.   Jag kommer länka till den bloggen när den är klar och redo för att an...

Av amanda karlsson - 12 december 2011 13:04

Skrev nyss ett låångt inlägg om allt som hänt i helgen. Men precis när jag skulle ladda upp det så slutar internet att fungera.. kuuul!   Men jag får väl skriva om det om en stund. Hatar när sånt händer, man blir så arg haha! Hoppas ni har haft e...

Av amanda karlsson - 9 december 2011 21:14

Hoppträningen gick helt okej. Vi hoppade barbacka idag, vi värmde upp lite i alla gångarter och jag jobbade honom i en lite lägre form. Han var segis idag, tog aldrig på mig sporrarna för jag kännde att jag måste rida utan dom lite också. Till sist...

Ovido - Quiz & Flashcards